Acasă / Atelier / Masura/Control / Tester de reflexe

Tester de reflexe

Testarea vitezei de reacție umană nu este doar un mod distractiv de a petrece timpul, dar permite de asemenea, elaborarea de concluzii, de exemplu, cu privire la competențele unui șofer de a lua decizii de moment. În cazul în care contactul se închide, butonul de alimentare, multivibrator-ul astabil construit cu IC1 produce impulsuri care sunt aplicate contorului IC3. LED-urile (D1 …. D10) se aprind secvențial (unul după altul).

Odată ce persoana testată apasă stop (S2), multivibrator-ul astabil este blocat, LED-urile continuând să se aprindă în continuare. Timpul de reacție poate fi citit cu ușurință dacă ajustăm frecvența multivibratorului astabil cu  ajutorul potențiometrului (P1) astfel încât acesta primește un impuls la fiecare 10 secunde. Testul poate fi repetat după ce este apăsat butonul de resetare (S3). Circuitul consumă aproximativ 120 mA, tensiunea de alimentare (5V) trebuie să fie stabilizată. Frecvență poate fi ajustată cu potențiometrul P1, între 10 Hz și 80 Hz.

reflex-tester-circuit-diagram

 

Despre Andrei P

Numele meu este Andrei si pasiunea mea este electronica. Imi place sa invat mereu lucruri noi , dar mai ales de la cei mai buni.

Un comentariu

  1. Da, drăguț montaj. Ai putea înlocui 7490 și 7445 cu un singur circuit, CD4017. Desigur, ledurile are trebui puse invers. Astfel s-ar economisi un integrat, și ar permite aprinderea a mai multor leduri, prin cascadarea mai multor CD4017.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *