Acasă / Atelier / Masura/Control / Multimetru digital cu ecran detasabil, Fluke 233

Multimetru digital cu ecran detasabil, Fluke 233

fluke233_1

Multimetrele fac parte din vietile noastre de ceva vreme, le folosim de ani de zile si exista atat de multe modele disponibile, incat este greu sa fii impresionat atunci cand apare unul nou… pana acum! Noul multimetru digital Fluke 233 RMS Wireless vine cu o noutate in domeniu, acesta dispune de un ecran detasabil. Avand aceasta capacitate poti plasa ecranul oriunde doresti, intr-un loc in care sa te simti in siguranta sau unde iti convine tie mai bine (pana la 10 metri distanta), in timp ce multimetrul ramane la punctul de masurare. Sunt convins ca acest lucru va da startul unei tendinte noi in lumea echipamentelor de testare si masurare portabila. Am avut ocazia sa folosesc acest aparat la locul de munca in ultimele saptamani, asa ca am vazut intr-adevar ce poti face cu el.

Literatura de specialitate arata ca utilizeaza tehnologia wireless 802.15.4 low-power pentru afisaj si nu interfereaza cu acuratetea masuratorilor. Datorita acestei capacitatii de detasare a ecranului, dar si lipsei de conexiuni electronice fizice, nu exista posibilitatea deteriorarii unui conector in timpul detasarii sau cuplarii ecranului. Atat ecranul cat si unitatea principala necesita baterii de tip AA (care sunt incluse). Display-ul are un magnet destul de puternic integrat in partea din spate, care este foarte util in cazul in care doresti sa il lipesti pe un obiect de metal din apropiere, unde lucrezi.

Fluke233

Pachetul include multimetrul, bateriile, sonde, crocodili, un manual si o sonda de temperatura. Singurul element care lipseste este o husa de protectie, care cred ca ar trebui sa fie inclusa in setul standard. O husa Fluke C35 cu fermoar costa aproximativ 220 de lei (in medie), pe internet (daca mai punem si taxele de transport, probabil, ajunge undeva la 250 de lei).

Un lucru important este ca puteti folosi mai multe unitati, fara probleme „Daca exista mai multi tehinicieni care folosesc modelul 233, nu va fi nicio problema in a confunda ecranele. Displayul se sincronizeaza automat cu corpul multimetrului la care este atasat. ” (Sursa: site-ul Fluke)

Exista chiar si un indicator de risc care se aprinde rosu (pe fata multimetrului), doar ca sa iti reamintesca de masurile de siguranta atunci cand este conectat la o tensiune mare. In modul de continuitate, tonul sonor are un volum puternic, care poate fi auzit chiar si in mediile zgomotoase moderat.

Caracteristici:

–          Masoara tensiunea alternativa si tensiunea continua pana la 1000 V

–          Masoara curentul continuu si curentul alternativ pana la 10 A

–          Capacitate 10.000 pF

–          Frecventa de 50 kHz

–          Temperatura -40…+400 °C

–           Rezistenta , continuitate si dioda de testare

–          Afisaj 4 ½ digiti

–          Usor de citit, cu cifre mari si lumina de fundal

–          Durata de viata a bateriei de aproximativ 400 ore

Despre ronexprim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *