Acasă / Noutati / Microchip îşi extinde portofoliul de microcontrolere PIC pe 8 biţi

Microchip îşi extinde portofoliul de microcontrolere PIC pe 8 biţi

Noua familie de PIC cu 20 de pini
Noua familie de PIC cu 20 de pini

Microchip anunţă extinderea familiei de microcontrolere (MCU) pe 28-/40-pini PIC16F72x cu două noi dispozitive pe 20 de pini. PIC16F(LF)720 şi PIC16F(LF)721 sunt caracterizate de un consum energetic mic, ceea ce le face potrivite pentru aplicaţii de joasă putere alimentate cu baterii. Suplimentar opţiunii cu număr mai mic de pini, memoria program Flash cu auto-scriere de până la 7 KB şi modulul indicator de temperatură, extind familia de microcontrolere Microchip MCU pe 8-biţi către aplicaţii cu costuri şi mai reduse.

Noile MCU integrează de asemenea un convertor Analog – Digital pe 8 biţi (CAD), un modul PWM capturare/comparare şi un număr de periferice pentru comunicaţie serială, precum I2C™, SPI şi AUSART. PIC16F(LF)720/1 sunt MCU-uri de uz general ce oferă integrate periferice de control cu cele mai noi performanţe. Suplimentar memoriei program cu auto-scriere pentru actualizarea de la distanţă a firmware-ului, aceste microcontrolere integrează un modul indicator de temperatură ce permite măsurarea temperaturii mediului din apropierea circuitului. Perifericele de comunicaţie integrate pot fi utilizate pentru transfer serial de date cu alte dispozitive de pe sau din afara PCB-ului. Protejate în capsule QFN de 4 mm x 4 mm, aceste microcontrolere pot fi utilizate în aplicaţii cu spaţiu limitat.

Sursa: http://www.microchip.com/get/JWCJ

Despre Ciprian

Am dezvoltat o pasiune pentru acest domeniu de cand eram foarte mic, cred ca aveam 6-7 ani, din cate imi amintesc, am invatat sa citesc din revistele Tehnium, cam astea erau preferatele mele la varsta respectiva. In plus, aveam o atractie pentru informatica fapt ce a dus la inscrierea mea la un liceu de informatica, iar pentru a continua cu pasiunea mea m-am inscris apoi la facultatea de electrotehnica...

4 Comentarii

 1. salut ai putea printr-un mesaj sa i-mi spui de ce materiale as avea nevoie sa incep sa fac un circuit (amplificator audio) pentru ca sunt incepator… scuze ca am postat aici…salut

 2. Salut!

  Vreau sa testez un multiplexor tip 74HC4052E si un optocuplor PC817.
  As putea face un montaj ceva sa pot face asta.

  Mersi.

  • Pe 4HC4052 e mai complicat să-l testezi de unul singur. Mai degrabă îl testezi în schema unde e destinat.

   PC817 e relativ simplu de testat. Pui un rezistor (10K) în colectorul fototranzistorului, iar ledul îl “supui” la 10mA. Măsori tensiunea pe led(1,2V) şi cea din colectorul fototranz.(0,1V….0,5V).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *