Acasă / Atelier / Putere / Redresoare / Schema electrica pentru incarcator acumulatori auto

Schema electrica pentru incarcator acumulatori auto

BatteryCharger

Pentru a vă asigura că o baterie plumb-acid este încărcată complet, o tensiune constantă ar trebui să i se aplice. Verificaţi dacă bateria este încărcată şi începeţi încărcarea numai atunci când bateria este (aproape) goală, dar acest lucru nu garantează că aceasta va fi încărcată la un caz de urgenţă.

Acest încărcător monitorizează tensiunea bateriei în mod constant şi porneste incarcarea numa atunci când este necesar. Acest lucru are avantaje si dezavantaje. Bateria este întotdeauna încărcata complet, dar ea devine lenesa si nu va face o incarcare complecta. Acest efect dispare după utilizare normală (câteva cicluri de incarcare-descarcare). În cazul în care tensiunea nu este prea mare (<13,8 V), bateria rămâne încărcată şi va avea o viaţă lungă. Nu este recomandabil să se aplice în mod constant o tensiune mare de peste 14,4 V (acest lucru nu este necesar deoarece la 13,8 V rămâne complet încărcata). Singurul motiv pentru a aplica o tensiune mare (temporar), este doar atunci cand se cere o incarcare rapida.

Sursa: http://electronica.mk/all_articles/Miscellaneous/Lead_Acid_Battery_Charger/Lead_Acid_Battery_Charger.html

Despre Andrei P

Numele meu este Andrei si pasiunea mea este electronica. Imi place sa invat mereu lucruri noi , dar mai ales de la cei mai buni.

7 Comentarii

  1. Salut. Pentru incarcarea unei baterii de 6V ce trebuie modificat in schema? Multumesc.

  2. Va rog contactati-ma urgent pentru a discuta despre un cod contra cost!! cm.excel@yahoo.com

  3. mai vrem articole

  4. salut. ma intereseaza daca aceasta schema a realizat-o cineva practic si daca functioneaza asa cum ar trebui, sau mai bine ma chinui cu alta!!!

  5. Toate bune,problema e ca TIC 106 rezista la un I(max.) de 5 A.-Trebuie ales la un curent ceva m-ai mare,ca marja de siguranta.

  6. Buna ziua.Ce tensiune se aplica la intrarea circuitului ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *