Acasă / Atelier / Audio / Indicator de nivel (VU-metru) cu 10 led-uri

Indicator de nivel (VU-metru) cu 10 led-uri

VU-metru (Indicator de nivel) este adesea inclus în echipamentele audio analogice pentru a afişa un nivel de semnal. In acest proiect vom construi un Vu-metru pentru o intrare mono. Puteţi construi o pereche pentru a le utiliza în modul stereo.

Sensibilitatea de intrare este de aproximativ 1 Volt rms, până la 6 dB. Puteţi ajusta amplitudinea semnalului de intrare prin utilizarea  potenţiometrului liniar multitura de 50k  (POT1). Acest circuit are nevoie de tensiune simetrică ± 12V, din cauza  amplificatorului operational LM324. Am folosit rezistori film metal (toleranţă 1%), astfel încât precizia este suficient de ridicată. Durata de vizualizare poate fi ajustată prin utilizarea potenţiometrului liniar de 10k (POT2). LED-urile ar trebui să fie de 5 mm x 5 mm mărime care se potrivesc cel mai bine. Dar am folosit LED-uri standard şi acest lucru a determinat o schimbare, după cum puteţi vedea din imagine.

Fişierul PCB este furnizat în format pdf PCB.

Sursa: http://www.circuit-projects.com/audio-circuits/10-led-vu-meter-project-by-lm3915-and-lm324.html

Atașat acestui articol :

PCB
Filename : pcb.pdf (380 KB)

Despre Ciprian

Am dezvoltat o pasiune pentru acest domeniu de cand eram foarte mic, cred ca aveam 6-7 ani, din cate imi amintesc, am invatat sa citesc din revistele Tehnium, cam astea erau preferatele mele la varsta respectiva. In plus, aveam o atractie pentru informatica fapt ce a dus la inscrierea mea la un liceu de informatica, iar pentru a continua cu pasiunea mea m-am inscris apoi la facultatea de electrotehnica...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *