Acasă / Atelier / Audio / Control digital al volumului cu DS1802

Control digital al volumului cu DS1802

C.I. DS1802 este un control digital de volum stereo. Acest integrat are în compunere două potențiometre digitale de 45kΩ. Fiecare canal are câte 65 de poziții. Incrementarea se face cu 1dB pe fiecare pas. Controlul acestuia se poate face și printr-un microcontroler. DS1802 poate fi utilizat cu tensiuni între 3V si 5V, în intervalul de temperatură de la -40 ° C la +85 ° C. DS1802 suportă “daisy-chaining” cu alte dispozitive sub un singur procesor de control. DS1802 are patru butoane de control al sunetului și unul de mute. În plus, potenţiometrele din DS1802 pot fi controlate separat sau în modul stereo. DS1802 oferă înaltă performanţă în locurile în care de obicei folosim potenţiometre mecanice. Potenţiometrele digitale au un consum foarte scăzut de energie, oferind în acelaşi timp precizie şi fiabilitate digitală sub controlul unui procesor automat.

Schema electronică:

DS1802:

Sursa: http://www.electronics-diy.com/electronic_schematic.php?id=958

Discuta despre acest articol pe FORUM

Despre Ciprian

Am dezvoltat o pasiune pentru acest domeniu de cand eram foarte mic, cred ca aveam 6-7 ani, din cate imi amintesc, am invatat sa citesc din revistele Tehnium, cam astea erau preferatele mele la varsta respectiva. In plus, aveam o atractie pentru informatica fapt ce a dus la inscrierea mea la un liceu de informatica, iar pentru a continua cu pasiunea mea m-am inscris apoi la facultatea de electrotehnica...

3 Comentarii

  1. Foarte interesant acest articol. Se poate folosi si o telecomanda pentru aceasta schema?

  2. Buna ziua,
    Ma tot chinui sa inteleg schema si nu-mi iese. Vreau sa folosesc un astfel de integrat pentru un amplificator cu 2x STK4050V. Am circuitul DS1802, am limitatoare de tensiune la 5V, am celelalte componente dar nu imi dau seama ce-i cu acel NE5532 si cu acel RJ11. Ma puteti ajuta, va rog?
    Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *