Acasă / Atelier / Audio / Amplificatoare / Amplificator de 200W cu STK4050

Amplificator de 200W cu STK4050

Proiectul se bazează pe circuitul integrat hibrid STK4050 fabricat de Sanyo, acest circuit integrat este un amplificator operaţional  cu un zgomot redus si o înaltă calitate a sunetului. Proiectul are o putere maximă de ieşire de 200W. Sursa de alimentare folosită în acest circuit este o sursă cu o alimentare simetrică. Sunetul are o calitate foarte bună şi poate fi folosit în sistemele home theater, în computere şi alte echipamente audio, care pot fi, de asemenea, utilizat ca amplificatorul subwoofer-ului.
Căldura generată este dispersată cu usurinţă de un radiator cu un design bun. Este posibil sa apara un şoc în timpul comutator ON şi OFF. Acest lucru poate fi redus prin asigurarea unui circuit de curent constant. Designul circuitului poate fi adaptat pentru a reduce apariţia de închidere termică, protecţie scurt-circuit pentru sarcini, oprirea sunetului de şoc zgomotul de la sursa de alimentare externă.
Rezistenţa de sarcină ar trebui să aibă valoare de 8 Ohmi, impedanta de intrare sa fie de 55K Ohmi.

Schema electrica:

Schema electrica modificata:

Sursa: http://hobbyelectronicsdri.blogspot.com/2011/06/stk4050-audio-amplifier-with-200w.html

Despre Ciprian

Am dezvoltat o pasiune pentru acest domeniu de cand eram foarte mic, cred ca aveam 6-7 ani, din cate imi amintesc, am invatat sa citesc din revistele Tehnium, cam astea erau preferatele mele la varsta respectiva. In plus, aveam o atractie pentru informatica fapt ce a dus la inscrierea mea la un liceu de informatica, iar pentru a continua cu pasiunea mea m-am inscris apoi la facultatea de electrotehnica...

11 Comentarii

 1. Cu un factor de distorsiuni de 0,4% este un amplificator caracterizat ca bun acum vreo 30 – 40 de ani. Nu are nici un fel de protectii, deci este un circuit integrat primitiv si arhaic ce nici nu merita luat in consideratie. Firmele ce nu stiu sa proiecteze componente destepte, dispar incet din peisaj.

 2. salut,tocmai ce am terminat un final cu stk4050 si merge super dar cateodata cred ca oscileaza,adica scoate pe iesire un barait puternic,practic cred ca e tensiunea de alimentare.Schema este din pagina de datasheet.

 3. Exact filtrarea lasa de dorit schema veche, demodata.

 4. pacat ca stk orgina sunt foarte scumpe ce gasim in magazin sunt de proasta calitate am avut sansa si am lucrat cu foarte multe stk de prosta calitate

 5. O completare a postarii mele din 2012.Oscila pentru ca am pus un condensator gresit (pico).Am amplificatorul intr-o boxa activa si functioneaza si acum.Alimentare 2x55v,radiator ventilat,boxa satelit de 8 ohmi,dif. de 12 inch/150 w.

 6. Amplificatorul este f bun. Are o singura problema. Protectia. Cum se poate face o protectie eficienta, nu cu sigurante, la supracurent? Cum se poate limita semnalul de intrare (gandesc ca cine “l-a dat mai tare” si asa s-a dus).
  Daca are cineva o solutie va rog sa mi-o transmiteti.

 7. Big ass, teen, gay, shemale and girl
  http://bigcorck.gaycamfun.telrock.org/?tatiana

  transexual chat transexuals video pornos chemale freeshemale movie sex free movies free

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *