Acasă / Atelier / Audio / Amplificatoare / Amplificator auto

Amplificator auto

Postez si eu un amplificator auto, realizare 100% proprie. Amplificatorul este format din SMPS (sursa in comutatie),  oscilator SG3525 si 4+4 N-mos IRFZ48 iar amplificatorul este dupa schema “clasica” N-mos 350 cu 6 finali IRFP240. Transformatorul pentru SMPS este realizat din doua transformatoare mai mici recuperate dintr-un invertor , din care am folosit doar E-urile, bobinat cu platbanda, 4+4 spire in primar iar in secundar nu mai retin cate spire…  stiu ca tensiunea pentru amplificator este +/-56V in gol si scadea la 52-53V cu amplificatorul la maximum. Cutia si radiatorul este defapt carcasa unui invertor auto si modificata doar fata, aceasta am realizat-o din tabla (capacul unui Pc vechi). Am facut un cablaj cu filtrul de bass si mufe si unul cu SMPS, amplificator si DC detect.  Cablajele sunt  “desenate” de mine in Sprint layout iar de printat am folosit metoda Press and peel.

Las pozele sa “vorbeasca”….

Postez si un filmulet realizat din poze = > Video Amplificator

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=XJsnG3JqYzg&feature=player_embedded’]

Despre Lucian Marogel

M-a numesc Lucian, sunt din Dabuleni - Dolj, nascut in anul 1985. M-am reapucat de electronica din cauza/datorita unui accident de masina care m-a facut s-a stau imobilizat la pat timp de 3 ani, timp in care am invatat foarte multe despre electronica, si am si realizat diverse proiecte.

6 Comentarii

  1. Un articol foarte reuşit, felicitari!

  2. Se poate folosi si alt oscilator? Cam ce putere are amplificatorul acesta?

  3. Keep posting stuff like this i really like it

  4. util articolul !!! buna treaba , felicitari ,dar am o intrebare poti sa postezi si fisierele pcb cu componentele asezate si valorile lor ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *