Acasă / Atelier / Audio / Caseta adaptor CD/MP3 stereo

Caseta adaptor CD/MP3 stereo

De cand cu raspandirea cd-playerelor si a mp3-playerelor portabile, apare frecvent necesitatea mijloacelor de conectare a acestora la radiocasetefoanele auto. Cu acest adaptor mp3 player casetofon le putem conecta!

Pentru a construi acest adaptor cd-player casetofon, aveti nevoie de o caseta veche, din care s-a scos banda, un cap de inregistrare de casetofon, stereo, o fisa audio, stereo, de 3.5mm, cablu dublu, ecranat, doua rezistente de 820Ω si doua condensatoare de 15nF.

Indepartati ghidahele de banda si lamela de fixare a capului de inregistrare. Taiati doua fasii metalice subtiri de 20mm lungime si 7 mm latime si indoiti-le in unghiuri drepte la circa 5 mm de fiecare capat, in forma de paranteze dreapta. Faceti un orificiu de 3mm diametru in apropierea unui capat al partii mai lungi a “parantezei” astfel formate. Lipiti parantezele de o parte si de alta a capului de inregistrare, asa cum se vede in figura, fixati usor capul de inregistrare intr-o mica menghica, pt a nu le incalzi prea tare.

Desurubati capacul casetei si scoateti tot ce este in ea. Cu o panza de traforaj, sau un cutit bine ascutit, indepartati nervura in spatele careia se aflau ecranul protector si lamele de presiune.
Faceti orificii de 2mm diametru in nervurile ramase, la aceleasi distante ca si acelea din benzile lamelare. Fixati suruburi M2×7 in aceste orificii si trageti niste mansoane izolatoare adecvate peste partea de surub ce iese in afara. Apoi introduceti ansamblul capului de inregistrare (cu fanta in jos) peste filtrele izolate ale suruburilor, montati niste arcuri slabe (ca acelea de la pixuri) peste izolatia suruburilor si fizati-le cu cate o piulita.

Schema montajului este simpla, o rezistenta si un condensator formeaza un filtru trece-jos pentru un canal si reprezinta intrefata dintre iesirea mp3 sau cd playerului si capul de inregistrare dependent de frecventa. Aceste componente pot fi lipite cu letconul, direct pe capul de inregistrare. In sfarsit, bucata scurta de cablu este conectata la componente, celalalt capat al sau este tras afara din carcasa casetei, printr-un mic orificiu facut pe una din laturile scurte ale acesteia, si apoi conectat cu mufa audio stereo.

 

Sursa: http://www.scheme.dring.ro/227/adaptor-mp3-cd-player-casetofon/

Despre Raul

Salut! Numele meu este Raul, sunt student in anul 2 la Facultatea de Design de Produs si Mediu din cadrul Universitatii Transilvania din Brasov si dupa cum bine v-ati dat seama sunt pasionat de electronica intr-o oarecare masura, dar si de alte domenii ce tin de tehnologie. Nu sunt vreun expert in domeniu, dar imi cam place sa imi "bag" nasu' peste tot, deoarece cred cu tarie in ideea ca daca nu experimentezi singur si nu ai curiozitatea sa intelegi cum functioneaza lucrurile din jurul tau, nu vei reusi niciodata sa faci ceva pe cont propriu. Am stricat multe "chestii" pana sa reusesc intradevar sa repar ceva, dar vorba aceea: "Asa se-nvata!" Cam atat despre mine... Sa trecem la treaba!

Un comentariu

  1. Am folosit in trecut aceasta metoda cu succes.Se pot cumpara aceste casete adaptoare dar nu are rost sa dai bani pe ele cand le poti face intr-o clipita

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *