Comunicare seriala prin reteaua de 220V ??

Acasa Forumuri Electronica Digitala Automatizari Comunicare seriala prin reteaua de 220V ??

Etichetat: 

 • Acest subiect are 2 răspunsuri, 2 voci și a fost actualizat ultima dată acum 5 ani de remav.
Vizualizare 3 articole - 1 la 3 (din 3 în total)
 • Autor
  Mesaje
 • #6778
  remav
  Participant

  Buna ziua, am si eu nevoie de ajutor. Tinta mea este sa controlez si monitorizez temperatura din casa prin intermediul unui automat (gen Arduino) sau prin intermediul computerului. Incalzirea in casa se face electric prin intermediul unor panouri cu infrarosu sau calorifere elctrice pe ulei. As vrea sa realizez un automat care sa il pot programa sa mentina o anumita temperatura in functie de ora din zi si camera. Ideea este ca priza care alimenteaza unitatea de incalzit sa poata fi pornita si oprita de automat in functie de temperatura din camera care este citita de un senzor montat in acea priza sau exterior cu un cablu. Comunicarea dintre automat si priza comandata as vrea sa fie facuta prin firele de la reteaua de alimentare de 220V. Aici ar fi nevoie de un adaptor separator de la portul serial RS 232 la reteaua de 220V. Stiu ca este posibil asta dar nu pot concepe eu singur o schema simpla si fiabila, iar pe google nu am gasit ceva folositor. Orice sfat folositor este binevenit. Multumesc.

  #6918
  Ciprian
  Keymaster

  Pai in primul rand nu va recomand sa incercati asa ceva, este destul de periculos si in plus sunt metode mult mai simple pentru a conecta acest microcontroler chiar si la distanta(wireless).

  #6919
  remav
  Participant

  OK, aveti si vre-o sugestie in sensul asta?
  Modulele wireless sunt mai complexe. Eu ma gandeam la o interfata cu separare galvanica prin transformator intre partea de date si cea de 220V. Stiu ca se gasesc prin magazine niste routere care transporta datele prin reteaua de 220V pe o distanta de 150-200m. Mai sunt si acele interfoane baby sitter care au comunicare tot prin retea. Nu cred ca sunt complexe si functioneaza bine, comparativ cu cele wireless care au interferente. Modulele wireless home made nu sunt chiar reusite cred.
  Imi dau si eu cu parerea.

Vizualizare 3 articole - 1 la 3 (din 3 în total)
 • Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.