Acasă / Atelier / Lumina / Releu semnalizare cu diagnosticarea starii becurilor

Releu semnalizare cu diagnosticarea starii becurilor

Pornind de la schemele prezentate in cartea Electronica peste tot scrisa de dl. I.C.Boghitoiu si aparuta la Editura Albatros, in 1985, si anume, „Semnalizator dreapta, stanga si avarie” (vezi http://www.tehniq.uv.ro/semnalizare0/semnalizare0.htm) si „controlul semnalizarii frinelor” (vezi http://www.tehniq.uv.ro/frana/frana.htm), am desenat o schema, care pe langa indeplinirea functiei de semnalizare/avarie, ne indica in bord pe ce parte semnalizam, respectiv daca avem avaria pusa, iar daca avem un bec ars, LED-ul corespunzator va avea o aprindere tip stroboscop, de scurta durata, iar daca sunt ambele becuri arse, LED-ul corespunzator nu se aprinde….


Cablajul la scara 1:1 este AICI..

Releul de semnalizare, propriu-zis, este:

Cablajul la scara 1:1 este AICI

Partea de diagnoza este:

Cablajul la scara 1:1 este AICI

Cu o mica modificare putem bloca oscilatorul, cand comutatorul semnalizatorului este in pozitia de repaus si/sau cel de avarie neactionat:

 

 

Cablajul la scara 1:1 este AICI

Atașat acestui articol :

semnalizare_avertizare_2
Filename : semnalizare_avertizare_2.pdf (20 KB)
semnalizare_avertizare_3
Filename : semnalizare_avertizare_3.pdf (15 KB)
semnalizare_avertizare_4
Filename : semnalizare_avertizare_4.pdf (12 KB)
semnalizare_avertizare_5
Filename : semnalizare_avertizare_5.pdf (20 KB)

Despre Nicu FLORICA

ELECTRONICA este prima pasiune a mea... am inceput pe la 7 ani cu un radio cu galena, in vacanta de vara, a fost o bucurie enorma sa aud in casti posturi de radio si in loc sa joc fotbal, ascultam la minunea facuta de mine.. Pasiunea asta mi-a fost insuflata de tata, dar mie nu mi-au placut niciodata televizoarele cu lampi, vazand ca se pot testa cu mana, dar nestiind exact unde am primic cateva socuri care m-au cam speriat... Am inceput sa studiez revistele Tehnium, incat pana in 1998 am colectia aproape completa, de multe ori ajungeam intr-un oras si primul loc vizitat era Anticariatul. Am si alte reviste, cat de cat complete: RET, Radio, Electronistul, etc Am construit destule montaje si scheme si marea mea placere e sa imbunatatesc performantele lor.... In revista Tehnium am publicat 2 articole, unul in 1/'95 numit LUMINA DINAMICA si altul in 1/'97 numit INDICATOR TRICOLOR CU LED... BICOLOR. mi-am facut un site numai cu multe scheme: http://www.tehnic.go.ro si activez pe http://www.elforum.ro, unde am ID-ul niq_ro (acest ID il folosesc in toate forumurile si site-urile).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *