Acasă / Atelier / Audio / Incinte / Proiect tappered horn simetric-Cyclops

Proiect tappered horn simetric-Cyclops

Acesta este un concept cu totul nou, se numeste tappered horn si promite sensibilitate marita combinata cu extensie mult mai buna decat un horn clasic front loaded. Avantajul este ca poate fi folosit inclusiv singur cu performante bune.
Functioneaza pe urmatorul principiu:
Frontul de unda radiat de spatele conului este transmis catre exterior.
Frontul de unda emis de fata difuzorului este intarziat prin acel horn exponential pana ajunge la exterior cu un mic defazaj fata de punctul de plecare. Defazajul coincide in acest caz cu lungimea de unda a frecventei centrale a subwooferului si se va insuma cu unda radiata de spatele conului.
Ambele fronturi de unda in faza se vor insuma si vor radia catre exterior.
Asta inseamna pana la 6 dB de sensibilitate in pus fata de un design bassreflex.
Pana acum toate configuratiile fie ca erau bassreflex , sealed horn loaded sau panou infinit pierdeau jumatate din energie deoarece aceasta era radiata in interiorul unei incinte.
Tappered horn rezolva aceasta problema si permite utilizarea ambelor fete ale difuzorului pentru a genera SPL.
Un alt avantaj major al acestui tip de incarcare este dispunerea simetrica a fortelor pe conul difuzorului, ceea ce inseamna ca subwooferul poate fi fortat mai mult pe durate mai lungi de timp fara sa se descentreze ca si in proiectele clasice.
gama de frecvente este 40-130Hz (-6 dB) cu sensibilitate de 102 dB/1W

Acelasi principiu este utilizat si aici
http://www.outline.it/products/pdf_eng/ … 0units.pdf

Sursa: http://forum.poweraudio.ro/viewtopic.php?f=92&t=9971

Despre Mircea Bartic

Nascut la 21 Feb 1985 in Nasaud, judetul Bistrita Nasaud. Am urmat scoala de muzica din Bistrita pana in 1996 unde am urmat cursuri de pian. Am participat la diverse concerte de pian . In 2005 am terminat liceul cu specializare tehnician operare/depanare tehnica de calcul. In acelasi an am ocupat locul I la concursul national de informatica aplicata. Am urmat cursurile facultatii de Mecanica Gh. asachi din IASI , iar in 2009 am absolvit-o cu specializare Inginer Mecatronist. in 2011 am finalizat si un masterat pe specializarea de "Mecatronica avansata". in acest moment ocup postul de director general la poweraudio Romania, unde, printre altele, fac si cercetare electroacustica pentru diverse firme ce activeaza in domeniul audio.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *