Acasă / Atelier / Masura/Control / Cum să măsori continuitatea cu un multimetru digital

Cum să măsori continuitatea cu un multimetru digital

Cum_sa_masori_continuitatea_cu_un_multimetru_digital_1

În acest articol este prezentat cum să măsori continuitatea cu un multimetru digital. Iată care sunt pașii pe care trebuie sa îi urmezi pentru a măsura continuitatea cu ajutorul unui multimetru digital. 

Cum_sa_masori_continuitatea_cu_un_multimetru_digital
  1. Mută discul multimetrului pe modul Test Continuity (Continuitate). Modul pentru măsurarea continuității va avea pe cadran una sau mai multe funcții, de obicei și pentru măsurarea rezistenței (Ω). Cu sondele de test separate multimetrul poate arata OL sau Ω.
  2. Dacă este necesar apasă butonul de continuitate.
  3. Inserează sonda neagra în mufa COM.
  4. Apoi înserează sonda roșie în mufa V Ω. Când ai terminat scoate cablurile în ordine inversă: roșu mai întâi, apoi negru.
  5. De fiecare dată când măsori continuitatea este necesar să deconectezi circuitul sau componenta de la sursa de putere. Conectează sondele de test la componenta ce urmează să fie testată. Poziția sondelor de test este arbitrară. Atenție! Poate fi necesar să izolezi componenta de alte componente din circuit.
  6. Multimetrul digital va scoate un sunet atunci când există continuitate. Dacă circuitul este deschis (comutatorul este în poziția OFF), multimetru nu va emite niciun semnal sonor.
  7. Atunci când ai terminat, închide multimetrul pentru a păstra durata de viață a bateriei.

Alte utilizări ele multimetrului digital

Poți utiliza multimetrul digital pentru a testa continuitatea la întrerupătoare, siguranțe, conexiuni electrice, conductori și alte componente. De exemplu, o siguranța bună ar trebui sa aibă continuitate.

Atunci când există continuitate electrica, multimetrul digital va scoate un sunet. Acesta este util deoarece permite tehnicienilor să se concentreze pe procedurile de lucru, fără să privească la ecranul multimetrului.

Atunci când testăm pentru continuitate, multimetrul va scoate sunetul pe baza rezistenței componentei testate. Această rezistență este determinată prin intervalul setat pe multimetru. De exemplu:

– dacă intervalul este setat la 400,0 Ω, multimetrul emite un semnal sonor, de obicei, în cazul în care componenta are o rezistență de 40 Ω sau mai mică.

– dacă intervalul este setat la 4.000 kΩ, multimetrul emite un semnal sonor, de obicei, în cazul în care componenta are o rezistență de 200 Ω sau mai mică.

Cum_sa_masori_continuitatea_cu_un_multimetru_digital

Cel mai mic interval ar trebui setat atunci când testam componente de circuit care ar trebui să aibă o rezistenta scăzută, cum ar fi conexiunile electrice sau contactele de comutare.

Link: http://www.ronexprim.com/produse/aparate-de-masura-si-control/electrice/multimetre-si-clesti-de-curent.html

Despre ronexprim

2 Comentarii

  1. habar nu aveam ca se poate masura continuitatea si cu un multimetru…super folositor articolul. Am incercat si functioneaza.

  2. Your table is ready ? Play with us. Want to become rich ? Come here and become the winner and enjoy the never ending fun. Feel the royalty and enjoy yourself. Best site ever! https://j9korea.com/ 제이나인 안전 카지노

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *