Acasă / Atelier / Masura/Control / Cum sa masori continuitatea cu un multimetru digital

Cum sa masori continuitatea cu un multimetru digital

Cum_sa_masori_continuitatea_cu_un_multimetru_digital_1Iata care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a masura continuitatea cu ajutorul unui multimetru digital:

Cum_sa_masori_continuitatea_cu_un_multimetru_digital

1. Muta discul multimetrului pe modul Test Continuity (Continuitate). Modul pentru masurarea continuitatii va avea pe cadran una sau mai multe functii, de obicei si pentru masurarea rezistentei (Ω). Cu sondele de test separate multimetrul poate arata OL sau Ω.

2. Daca este necesar apasa butonul de continuitate.

3. Insereaza sonda neagra in mufa COM.

4. Apoi insereaza sonda rosie in mufa V Ω. Cand ai terminat scoate cablurile in ordine inversa: rosu mai intai, apoi negru.

5. De fiecare data cand masori continuitatea este necesar sa deconectezi circuitul sau componenta de la sursa de putere. Conecteaza sondele de test la componenta ce urmeaza sa fie testata. Pozitia sondelor de test este arbitrara. Atentie! Poate fi necesar sa izolezi componenta de alte componente din circuit.

6. Multimetrul digital va scoate un sunet atunci cand exista continuitate. Daca circuitul este deschis (comutatorul este in pozitia OFF), multimetru nu va emite niciun semnal sonor.

7. Atunci cand ai terminat, inchide multimetrul pentru a pastra durata de viata a bateriei.

Poti utiliza multimetrul digital pentru a testa continuitatea la intrerupatoare, sigurante, conexiuni electrice, conductori si alte componente. De exemplu, o siguranta buna ar trebui sa aibe continuitate.

Atunci cand exista continuitate electrica, multimetrul digital va scoate un sunet. Acesta este util deoarece permite tehnicienilor sa se focuseze pe procedurile de lucru, fara sa priveasca la ecranul multimetrului.

Atunci cand testam pentru continuitate, multimetrul va scoate sunetul pe baza rezistentei componentei testate. Aceasta rezistenta este determinata prin intervalul setat pe multimetru. De exemplu:

– daca intervalul este setat la 400,0 Ω, multimetrul emite un semnal sonor, de obicei, in cazul in care componenta are o rezistenta de 40 Ω sau mai mica.

– daca intervalul este setat la 4.000 kΩ, multimetrul emite un semnal sonor, de obicei, in cazul in care componenta are o rezistenta de 200 Ω sau mai mica.

Cum_sa_masori_continuitatea_cu_un_multimetru_digital  Cel mai mic interval ar trebui setat atunci cand testam componente de circuit care ar trebui sa aibe o rezistenta scazuta, cum ar fi conexiunile electrice sau contactele de comutare.

Link: http://www.ronexprim.com/produse/aparate-de-masura-si-control/electrice/multimetre-si-clesti-de-curent.html

Despre ronexprim

Un comentariu

  1. habar nu aveam ca se poate masura continuitatea si cu un multimetru…super folositor articolul. Am incercat si functioneaza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *