Acasă / Atelier / Microcontroler / ATMEL / Safety lock cu AVR ATtiny26

Safety lock cu AVR ATtiny26

Cu mult timp in urma am realizat acest proiect foarte interesant si anume Yala cu cititor de card. Montajul este realizat cu microcontrolerul AVR ATtiny26, pe care l-am programat ulterior. Dupa realizarea practica a montajului am construit si cititorul de cartele telefonice ROMTELECOM, caci nu aveam un cititor standard. Dupa cum se poate vedea in poza atasata am adaptat dimensiunile cartelelor la solutia aleasa de mine. Bineinteles cine are un asemenea cititor standard de cartele telefonice nu mai trebuie sa le taie cum am facut eu. Pentru inregistrarea cartelei se introduce aceasta in cititor, aprinzandu-se led-ul rosu. Se apasa butonul SW2 de pe schema si se realizeaza inregistrarea cartelei in memorie aprinzandu-se led-ul verde. Tot asa se va proceda pana la cea de-a 8 cartele. Pentru stergerea unei cartele se procedeaza la fel, dar se apasa de asemenea butonul SW3. O cartela inregistrata va aprinde led-ul verde(ceea ce permite accesul), iar una neinregistrata va aprinde led-ul rosu(acces respins). Montajul functioneaza de la prima incercare nemaifiind necesare alte reglaje. Microcontrolerul l-am programat cu PONYPROG, realizand pentru aceasta o schema dedicata acestui scop.

Schema programatorui se afla la http://electronics-diy.com/avr_programmer.php.
Tot proiectul se afla la http://www.serasidis.gr/circuits/safety_lock/safety_lock.htm
Spor la lucru pentru cei interesati.
Programul il gasiti aici.

Atașat acestui articol :

safety_lock
Filename : safety_lock.zip (22 KB)

Despre Aurel Raciulete

Ma numesc Raciulete Aurel,sunt nascut in 1978.Pasiunea mea pt electronica a inceput in anul 1995,in al doilea an de liceu realizand un circuit basculant astabil cu leduri.

2 Comentarii

  1. Salut vreau si eu sa ma apuc de proiectul asta dar am o dilema cum iai facut cititorul de carduri?si se poate pune un alt Microcontroller cu mememorie eeprom mai mare de ex sa incapa vreo 20 de cartele?

  2. Bogdan :
    Salut vreau si eu sa ma apuc de proiectul asta dar am o dilema cum iai facut cititorul de carduri?si se poate pune un alt Microcontroller cu mememorie eeprom mai mare de ex sa incapa vreo 20 de cartele?

    Cel mai usor de realizat cititorul pentru carduri, este „suportul/cititorul” de SIM dintr-un telefon mobil defect.
    Acum se gasesc destul de usor telefoane mobile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *