Acasă / Atelier / Masura/Control / Termostat digital cu afisaj prin LED

Termostat digital cu afisaj prin LED

Am nevoie de acest circuit pentru a înlocui două termostate vechi, nesigure pentru controlul încălziri şi răciri pentru o grădină mare. Termostatele digitale sunt disponibile destul de simplu si au un preţ avantajos, dar unele nu au capacitatea de a controla sarcini mari sau nu au caracteristici suplimentare de care am nevoie pentru economisirea energiei atunci când uşa este adesea lăsată deschisă sau pentru a indica temperatura din afara etc. Am ales pentru acest proiect un microcontroler PIC18F1320 folosit în proiectul meu anterior – aşa am decis să-l folosească din nou într-un design foarte asemănător de a comanda trei display-uri multiplexate (cu LED) şi de a citi temperatura de la un senzor digital Dallas / Maxim DS18x20 „1-Wire”.

Acest proiect a fost testat cu succes cu DS18B20 şi DS18S20.
Alegerea senzorului nu face nici o diferenţă la rezoluţia ecranului de temperatură. Dacă un dispozitiv DS18S20 este folosit, software-ul foloseste „Count_remain” variabilă pentru a creşte rezoluţia si este de 0.1 grade Celsius .
Controlerul celor trei unităţi de LED-uri cu o singură cifră sunt puse în serie cu rezistori de 510ohm pentru a ajuta la limitarea curentului în jurul valorii de 25mA.

Program-ul HEX il puteti descarca de aici.

Sursa:http://electronics-diy.com/electronic_schematic.php?id=656

Atașat acestui articol :

thermostat_v05
Filename : thermostat_v05.rar (3 KB)

Despre Ciprian

Am dezvoltat o pasiune pentru acest domeniu de cand eram foarte mic, cred ca aveam 6-7 ani, din cate imi amintesc, am invatat sa citesc din revistele Tehnium, cam astea erau preferatele mele la varsta respectiva. In plus, aveam o atractie pentru informatica fapt ce a dus la inscrierea mea la un liceu de informatica, iar pentru a continua cu pasiunea mea m-am inscris apoi la facultatea de electrotehnica...

2 Comentarii

  1. de unde pot lua layout pentru printare al PCB ului?

  2. Tataru Aurel

    Salut,am un termocuplu intr-un capison ceramic;as dori sa cumpar un termostat reglabil pina la 1200* cu afisare a temperaturi eventual cu temporizare unde pot comanda un tiristor de putere sau releu Astept raspuns MULTUMESC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *