Acasă / Atelier / Audio / Preamplificator microfon cu zgomot redus cu C.I. SSM2015

Preamplificator microfon cu zgomot redus cu C.I. SSM2015

Top-front-view-SSM2015

Preamplificatorul pt microfon descris aici are la baza integratul SSM2015 produs de Precision Monolithics, care oferea amplificare foarte mare si zgomot redus. A fost gandit pt a fi utilizat cu semnale de intrare diferential si poate furniza o amplificare de 10 – 2000 in functie de marimea lui R4. Pt R5 = R6 = 10K, amplificarea A se calculeaza astfel: A = (20.000/R4) + 3.5.

Valorile indicate in figura le corespunde o amplificare de aproximativ 1000.
Intrarile diferentiale ale lui SSM2015 sunt de tip flotant , deci rezistentele externe, R1 si R2, trebuie sa permita o polarizare corecta in cc. In aplicatiile cu o singura iesire ( nediferentiala ), trebuie acordata o atentie prevenirii cresterii de offset datorate diferentelor de polarizare dintre intrari, cauzate de impedantele diferite.

Top-back-view-SSM2015

Distorsiunile masurate ale amplificatorului la 1KHz si odBV au fost de 0.006% si mai mici de 0.01% la frecventa de teste de 10KHz. Latimea de banda pt imjumatatire este de 180KHz la 3V, pe o impedanta de 1K.
SSM2015 nu a fost proiectat pt a comanda si linii lungi: sarcinile capacitive ce depasesc 150pF trebuie decuplate printr-o rezistenta de 100 in serie cu iesirea.

 

 

Sursa: http://www.scheme.dring.ro/162/preamplificator-microfon-cu-zgomot-redus-ssm2015/

 

Despre Raul

Salut! Numele meu este Raul, sunt student in anul 2 la Facultatea de Design de Produs si Mediu din cadrul Universitatii Transilvania din Brasov si dupa cum bine v-ati dat seama sunt pasionat de electronica intr-o oarecare masura, dar si de alte domenii ce tin de tehnologie. Nu sunt vreun expert in domeniu, dar imi cam place sa imi "bag" nasu' peste tot, deoarece cred cu tarie in ideea ca daca nu experimentezi singur si nu ai curiozitatea sa intelegi cum functioneaza lucrurile din jurul tau, nu vei reusi niciodata sa faci ceva pe cont propriu. Am stricat multe "chestii" pana sa reusesc intradevar sa repar ceva, dar vorba aceea: "Asa se-nvata!" Cam atat despre mine... Sa trecem la treaba!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *