Acasă / Atelier / Audio / Amplificatoare / Amplificator audio de 360 W

Amplificator audio de 360 W

Vă prezint în continuare o versiune ceva mai puternică a amplificatorului de clasă AB, de 200W. Acest model este asemănător cu amplificatorul de 200W, folosește componente foarte ușor de găsit care nu sunt foarte scumpe, construcția este una clasică: un diferențial simetric pe intrare, un etaj de tranzistori în cascadă și un etaj final cu MOSFET. Partea de circuit imprimat este împarțită în două parți: partea de preamplificare și partea de amplificare cu MOSFET. Rezistorii sunt de 1/4 W din metal cu toleranța de 1% (excepție făcând cazurile în care nu este menționat acest lucru). Sursa de alimentare este una simetrică folosind un transformator de 2 * 60 V la 750 VA, la care adăugăm o punte redresoare şi 8 condensatori de 4700 μF, care ne dă o tensiune de ieșire de ± 85 volți. Un transformator de 1000 VA este necesar pentru puterea maximă de ieșire, la 4 ohmi. Puterea de ieșire este de 360 ​​Wrms la 8 ohmi sau 550 Wrms la 4 ohmi. Distorsiunile sunt foarte mici (0,02%), factorul de amplificare este mai mare de 400, sursa de semnal este de 112 dB (A echilibrat la putere maximă), sensibilitatea de intrare este de 1,2 V (360 W la 8 ohmi).

Valorile componentelor nu au fost publicate!
Mai multe despre acest proiect găsiți pe pagina autorului.

Despre Ciprian

Am dezvoltat o pasiune pentru acest domeniu de cand eram foarte mic, cred ca aveam 6-7 ani, din cate imi amintesc, am invatat sa citesc din revistele Tehnium, cam astea erau preferatele mele la varsta respectiva. In plus, aveam o atractie pentru informatica fapt ce a dus la inscrierea mea la un liceu de informatica, iar pentru a continua cu pasiunea mea m-am inscris apoi la facultatea de electrotehnica...

9 Comentarii

  1. Tare schema, aceasta schema ar putea fi comparata cu o putere de firma? gen Dynacord? dpdv. calitativ?

  2. Poate fi comparata cu multe scheme de firme mari pentru fidelitate…

  3. salut,mi-am luat o putere e o placa integrata cumparata de-a gata,scrie pea ea 500+500,si are 4 condensatori de 6000 picofarati,si tensiunea de intrarea scrie 26×2 si dupa cum se aude cred ca scoate undeva la 80 w ,daca pun o tensiune de alimentare de 60 v pot scoate makar 300 w? pot spune ca plaka are 8 tranzistori(finali) de 150 w fiecare,se poate arde ceva pot folosii aceasta tensiune?astept un raspuns urgent..multumesc!

  4. sall am si eu o rugaminte..zimi pe sleau ce piese imi trebuie pentru un amplificator de 50w mersi.

  5. Salut.Nu am gasit o categorie „intreabri” asa ca am decis sa scriu aici.Nu are legatura cu aces subiect dar am nevoie de o indrumare.O modalitate de a face circuite imprimate(PCB)?Eu stiu doar cu marker dar uneori se sterg traseele sau cu lac.Imi ies drepte destul de frumusele dar la un circuit mai mare este foarte greu,am incercat cu hartie fotolucioasa cu transfer de caldura dar nu ma reusit.Id meu de mess este Cheguevara_rlz@yahoo.com.Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine sunt incepator.Scuzati-ma ca nu am postat unde trebuie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *